Хюлия отказала секс на подсъдимия Иван, той я убил с гаечен ключ

Причината за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар от село Белоградец е отказ за секс, който е отключил агресията у Иван Тодоров, заяви самият той пред Варненския окръжен съд, цитиран от Дарик.

В нощта на 1 януари 2014 г. двамата са прекарали два часа в колата на подсъдимия и са си разменяли ласки. Жертвата засегнала мъжкото достойнство на Иван, който я ударил в лицето. Младата жена побегнала от автомобила, но той я догонил и с гаечен ключ и нанесъл още 6 удара по главата, което причинило смъртта й.

Подсъдимият не посочи каква точно е била обидата, нанесена му от Хюлия. Обясненията за нощта на престъплението той даде пред закрити врата заради интимните подробности.

Присъдата на Иван Тодоров ще стане ясна днес в 15 ч. Максималното наказание, което може да получи е 30 години затвор, тъй като делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, а подсъдимият признава вината си и всички факти и доказателства в обвинителния акт. В такъв случай законът предвижда постановеното наказание да бъде намалено с 1/3. От началото на разследването Тодоров отричаше да е извършил убийството, но пред съда днес призна, че е автор на престъплението.

Държавното обвинение поиска доживотен затвор, като след редуцирането присъдата да стане 30 години затвор. Прокурорът Силвиян Иванов заяви, че посочената от подсъдимия причина за убийството е „меко казано нелепа“.

„Това е тежко, зверско и брутално посегателство, което по никакъв начин не е предизвикано от жертвата. У Иван Тодоров се крие агресия, която може да се прояви в бъдеще и единственото адекватно и справедливо наказание е доживотен затвор“, заяви пред съда прокурорът.

„Лъжа, фалш и пресметливост“ нарече позицията на Иван Тодоров адвокатът на родителите на жертвата Павел Димитров. Назми и Редмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове по 150 000 лева.

„Подсъдимият месеци наред се опитваше да заблуждава разследващите и с наивните си показания днес се опитва да отърве кожата. Моля, не му вярвайте. Признанието му е фалшиво и с цел да получи по-леко наказание“, обърна се към съдебния състав адвокатът.

Защитникът на Тодоров Димитър Димитров разви тезата, че клиентът му е бил силно афектиран, когато е извършил убийството. Поведението му след престъплението и бягството му в Холандия се дължели на паника и не били белег за хладнокръвие.

Убиецът и жертвата са били приятели от деца, а след това и съученици. Иван е имал приятелка, която била много ревнива заради отношенията между него и Хюлия и дори няколко пъти го е напускала.

„Хюлия е привличала вниманието на мъжете и е оставила у Иван впечатление, че между двамата може да има интимни отношения. Тя е имала разкрепостено поведение и е оставяло у мъжа впечатление, че има шанс. Затова Иван е тръгнал през нощта за селото й, въпреки че е имал сериозна приятелка и е възнамерявал да заживее с нея. Няма друга причина на 1 януари той да зареже всичко и да потегли за Белоградец. Докато са били два часа в колата му, Хюлия е говорила няколко пъти с приятеля си Николай, който е констатирал, че няма поводи за безпокойството. Очевидно между Хюлия и Иван трябва да се е случило нещо сериозно и извънредно. Нейното поведение го е довело до афект и на Иван не трябва да се гледа като на хладнокръвен убиец“, аргументира се адвокат Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини