Празничен каталог за Великден дава съвети за празника

Безспорно настроението за празника идва в голяма степен от празничната украса. Декорацията на дома и подредбата на трапезата допринасят за цялостната празнична атмосфера и уюта. Предлагаме ви да направите ръчно украсата за предстоящия Великден с няколко прости съвета от Лидл.

Пръстен за салфетки


Необходими материали: великденска трева или цветно лико, лента за панделки, шенилна тел или пухена тел (чистач за лули), картонени картички
Хващаме сноп от великденската трева или лико ( в предпочитан цвят) и го изтегляме като кичур с дължина около 15 см., който усукваме и обвиваме с друг кичур великденска трева или лико около шенилна тел. Оформяме и завързваме полученото като кръгъл венец. С подходяща по цвят лента за панделки привързваме към венчето картонена картичка и върху нея написваме името на госта.

Празничен плик за прибори


Необходими материали: картон за моделиране, цветни моливи, великденски мотиви, ножица, лепило, хартиени пликове за закуски, ленти за панделки, салфетки

Изрязваме от картон правоъгълник с подходящ размер и написваме върху него с цветни моливи великденското меню, което сме приготвили. Сваляме от интернет великденски мотиви, разпечатваме ги, изрязваме и украсяваме картона по желание. Залепваме готовото меню по средата върху хартиения плик и го увиваме с подходящи цветни ленти за панделки в горния и долния край или го залепваме. Накрая пъхваме салфетката и вмъкваме внимателно приборите за хранене.

Още съвети за декорация, рецепти, както и много друга полезна информация за Великден ще откриете в специално създадения за празника каталог „Великден по твой вкус” на Лидл.
Специално за празника, двамата топ готвачи Иван Шишков и Таньо Манчев предлагат своя интерпретация за великденската трапеза с тристепенни менюта. Манчев залага на един различен прочит на традицията: Козе сирене върху канапе от сотиран спанак, Филе ала Росини с агнешко месо и Профитероли за десерт, а Шишков предлага да експериментирате със: Свежа салата с гриловани тиквички, Печен агнешки бут със сос от червено вино и Козунак със сушени плодове и бял шоколадов ганаш. Рецептите са описани подробно, така че всеки да може да направи сам ястията вкъщи.

Като допълнение, седем от най-четените блогъри за кулинария и приложни изкуства в България дават своите съвети за интересни ястия и атрактивна украса за празника. От тях ще разберете как да направите различни великденски изкушения за трапезата. Козуначена торта или великденски кексчета, козуначено гнездо или великденски кейк – без значение какво ще изберете, ще можете да го приготвите лесно със съветите на блогърите. Те ще ви провокират да сътворите и собствена украса за празника – представят как да направите великденски венец, гирлянди, кутии и похлупаци за яйца, великденска дъска.

Онлайн можете да разгледате и селекцията от избрани продукти на Deluxe – марка, позната добре на българския пазар с високото си качество, която излиза със специални Великденски предложения.
Освен практичната информация, на страниците можете да прочетете и 10-те интересни факта, свързани с Великден, между които кога е приготвен първият козунак, от къде идва традицията за боядисване на яйца, колко струва най-скъпото великденско яйце.

Каталога ще откриете на сайта на Лидл https://www.lidl.bg/. По случай празника, веригата е са стартирала и великденска игра – на страниците на каталога е скрито послание за празника. С разгадаването му и правилен отговор можете да спечелите един от 5-те тематични за празника продукта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме