Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Градят наново разрушената морска естакада в Шабла

Полуразрушената морска естакада в Шабла ще бъде съборена до основи, а на нейно място ще бъде изградена нова със същите габарити. Старт на строителните дейности даде в понеделник транспортният министър Ивайло Московски. Проектът струва 6,186 млн. лв. и ще бъде изпълнен за 10 месеца от “Строително-предприемачески холдинг” ЕООД.

Бъдещата естакада ще бъде дълга 414 м и широка 6 м. На нея ще има островна площадка, издигната на 8,5 м над нивото на водата. Ще бъде направен и пристан за кораби. Старото съоръжение бе построено в края на 60-те години на миналия век за нуждите на нефтодобива, но така и не бе експлоатирано с тази цел. През последните 5 г. естакадата, която е държавна собственост, се рушеше интензивно. Част от ръждясалата й конструкция пропадна в морето и любимото място за разходки на романтиците бе затворено.

След ремонта транспортното министерство ще настоява съоръжението да придобие статут на пристанищно. То може да се ползва от компаниите, проучващи морското дъно за находища на газ в блоковете “Хан Аспарух” и “Силистар”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.