Предлагат нулева година за концесионерите срещу безплатни чадъри

Ако бъде решено тази година да е нулева за концесионерите на плажовете, т. е. те да не плащат концесионна такса срещу това да предоставят чадъри и шезлонги на туристите без пари,  ще можем да привлечем много туристи. Това заяви пред "Труд" Елена Иванова, шеф на Съюза на собствениците в курорта Слънчев бряг.

"Ще искам среща с министъра на туризма  Николина Ангелкова и официално ще направя това предложение, защото съм убедена, че то ще е най- ефективно за привличане на туристи", обясни още Иванова.

Според нея 30- процентните намаления на цените при ранните записвания не са толкова привлекателни за туристите, колкото безплатните плажни услуги. Чадърите и шезлонгите без пари могат да спасят сезона и затова е нужно едно бързо решение, смята Елена Иванова.

10% по- малко персонал ще набират хотелиерите тази година именно заради очаквания отлив на туристи. Първите гости на нашето море вече пристигнаха. Това са предимно групи пенсионери от Западна Европа или Израел, които идват за да играят в казината или комбинират ваканцията край морето с еднодневни екскурзии до културни забележителности в региона.  

Друго предложение на българските хотелиери за компенсиране на очаквания отлив от руския пазар е работодателите да предоставят ваучери за почивка на подчинените си. Според тях, ако това се въведе като практика, би трябвало стойността на ваучерите да се приспада от облагаемия доход на работодателите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес