Ники Хейли: Нарушаването на примирието в Южна Сирия трябва да спре Американският постоянен представител в ООН призова Русия да използва влиянието си

Германският министър на финансите: Еврото е нещо необратимо

Устният изпит по журналистика за кандидат-студенти в СУ се провежда днес

САЩ и Южна Корея спират някои военни учения

Ердоган: Най-опитните политици в Общото събрание на ООН сме аз и Путин

Алексис Ципрас: Гърция вече е нормална държава

Заветът на Кловис – най-известният фен на Бразилия

Във Волгоград борят насекомите с ванилия

Льов: Имам план за Швеция

На 23 юни 2018 да почерпят

Брюксел обяви край на гръцката криза

ЕС смени тона за бежанците Йотингер призова за съпричастност към южните членки на съюза

Чума по свинете идва към България

Сталоун и Батиста в жанрова тупалка

Губим 6 млн. лева от износ на трюфели Скъпите гъби се събират за експорт, но никой не плаща данъци

Ново проучване: Топ програмистите са от България

Ново проучване сочи, че България е на първо място по технологични мозъци в света, съобщи bTV. Когато става въпрос за програмиране, всеки би посочил първо Калифорния като мястото, което „ражда” най-много програмисти. При подробно проучване на сайта за кодиране Stack Overflow, най-голямата платформа за въпроси и отговори на тема кодиране, учени откриха, че Калифорния далеч не е на първо място.

Stack Overflow е много интересен източник на данни, смятат учените взели участие в изследването, защото потребителите му се класират помежду си. За да открият къде в света са съсредоточени най-добрите програмисти, са изследвани профилите на общо 14,898 души, всеки от които е с репутация от 5000 или нагоре в Stack Overflow.

Един от начините за анализиране е да се погледне общата бройка потребители от дадена държава в Stack Overflow и да се пресметне средния рейтинг на отделните държави. По този начин, България попада на първо място в изследването. У нас има единствено 40 потребителя на Stack Overflow с репутация 5000+, но средният сбор на рейтинга им е в пъти по-голям от този на всички останали държави.

Ако определим позициите според бройката програмисти с висок рейтинг във всяка държава, Лондон е на първо място с 394 души в Stack Overflow, а добри програмисти на глава от населението има най-много в Швеция и Нова Зеландия. Калифорния не е на челното място дори и в класацията на щатите. Първо място е заето от Вашингтон, а Калифорния е чак на пета позиция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.