Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

50 литра на квадрат се изливат във Варна, улиците са под вода

Валежи от 30 до 50 литра на квадратен метър заливат Варна. В сила е оранжев код за областта заради големите количества дъжд. В някои райони на Варненско дъждът е още по-силен, предава varna.utre.bg.

Във Варна вече са наводнени много улици. Пешеходната по “Княз Борис” е под вода, наводнени са улиците “Тракия” и “Битоля”. В река се е превърнал и бул. “Цар Освободител”. По традиция под вода е и Крайезерния път.

7 язовира във Варненска област се изпускат контролирано за осигуряване на свободен обем, съобщиха от Басейнова дирекция. Оперативното звено е активирано. Следи се състоянието на речните легла и общинските язовири в Черноморски район.

В момента се изпускат водоеми в тру общини: Долни чифлик – яз. “Пчелник”, яз. “Юнец”, яз. “Д. чифлик” и яз. “Горен чифлик”; Провадия – яз.” Черковна” и яз. “Снежина”; Дългопол – яз. “Елешница”.

Валежите ще продължат през целия ден, предупреждават от НИМХ-Варна. По крайбрежието се очакват и гръмотевични бури. Оранжевият код е сигнал за опасно време. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

Към община Варна не са постъпвали сигнали за наводнения в следствие на проливния дъжд. В областта е обявен оранжев код заради валежите, но данни за кризисни ситуации в града няма. Направен е оглед на критичните дерета в район „Аспарухово“, водата там се отича нормално, съобщава за „Петел“ специалистът по защита на населението в общината Купен Пашов.

Той беше категоричен, че условия да се повтори бедствието от миналото лято няма. „Канализацията в града поема дъждовната вода, явно от почистването й има ефект“, коментира Пашов.

За момента няма данни и за раздвижване на съществуващите свлачища или за образуването на нови. Поражения не са причинени и от вятъра, който не духа с прекалена сила над Варна. По-бурно е в залива, добави общинския специалист и допълни, че пристанището остава затворено.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете