Как Тръмп тласка света в ръцете на Путин

Барние прикани Великобритания да приеме споразумение за върховенството на Съда на ЕС

Кметът на Монтана стана чирак-резбар

Румен Петков: Светлин Русев ще остане с написаното, изреченото, нарисуваното в душите и в сърцата ни, в България и в света

Пленкович: Това посещение е крачка напред за сътрудничеството ни, благодаря на Борисов

Здравната каса вече покрива два нови медикамента за лечение на множествена склероза

Вандал повреди с метален стълб картината на Репин “Иван Грозни убива сина си”

Премиерът Борисов: Със загубата на Светлин Русев България загуби един от мъдреците си

Академик Светлин Русев пред „Труд“: Живеем в пиеса на абсурда, за която сами избираме актьорите

Почина Светлин Русев

Десетки мигранти загинаха при бягство от нелегален затвор в Либия

Премиерът Бойко Борисов: Това са нашите Балкани и нашата Европа, трябва ни единство за мир

Актьорът Хю Грант се ожени за шведка

Борисов: Темата за Западните Балкани не трябва да слиза от европейския дневен ред, ако искаме мир и стабилност

Вижте паметника на Иван Вазов в Загреб (СНИМКИ)

Любимата шкембеджийница на Бургас е спасена

Любимата шкембеджийница на бургазлии е спасена. Новината, че невзрачното заведение до затвора няма да затваря, зарадва хората в целия град.

Собствениците – двама братя от Несебър, я бяха затлачили с дългове и съдебен изпълнител я обяви на търг. На първото наддаване никой не се яви. Вторият търг трябваше да се проведе в началото на април.

Собствениците обаче са платили 30% от натрупаните близо 100 000 лева дългове и засега продажбата се отменя, съобщи съдебният изпълнител Станимира Николова.

Въпреки локацията – в краен квартал и до затвора, ресторантчето привлича много клиенти всеки ден. Обичат го, защото там се продава най-вкусното шкембе. Ходят и млади, и стари.

Най- редовни са полицаите, магистратите и пенсионерите. За най-възрастните посещението на шкембеджийницата е истинско приключение и развлечение. Старците си организират цяла градска екскурзия, за да стигнат до заведението, и така убиват по цял ден.

Цените не са особено ниски на пръв поглед – шкембето се харчи по 2,80 лева, 1,40 лв. струва кебапчето. „Номерът“ е, че порциите са двойни по-големи в сравнение с обичайното.

Обстановката вътре не е кой знае какво, често идват и мургави посетители, защото все пак е в техния квартал, но пък славата е голяма и старата шкембеджийница лежи на нея като върху балдахин. Когато наближи обяд, репликата “Да идем до затвора?” в Бургас означава само едно.

Бургазлии имаха подобна драма, когато затвориха за ремонт мостика. Народът тъгуваше за разходките и бруленето на вятъра по дългия път навътре в морето. Сега мостикът е голямата гордост на града с красивите си пейки и осветление. През слънчевите дни натежава от хора, още повече че оттам тръгват катамараните за остров Света Анастасия, бившия Болшевик.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.