Любимата шкембеджийница на Бургас е спасена

Любимата шкембеджийница на бургазлии е спасена. Новината, че невзрачното заведение до затвора няма да затваря, зарадва хората в целия град.

Собствениците - двама братя от Несебър, я бяха затлачили с дългове и съдебен изпълнител я обяви на търг. На първото наддаване никой не се яви. Вторият търг трябваше да се проведе в началото на април.

Собствениците обаче са платили 30% от натрупаните близо 100 000 лева дългове и засега продажбата се отменя, съобщи съдебният изпълнител Станимира Николова.

Въпреки локацията - в краен квартал и до затвора, ресторантчето привлича много клиенти всеки ден. Обичат го, защото там се продава най-вкусното шкембе. Ходят и млади, и стари.

Най- редовни са полицаите, магистратите и пенсионерите. За най-възрастните посещението на шкембеджийницата е истинско приключение и развлечение. Старците си организират цяла градска екскурзия, за да стигнат до заведението, и така убиват по цял ден.

Цените не са особено ниски на пръв поглед - шкембето се харчи по 2,80 лева, 1,40 лв. струва кебапчето. „Номерът“ е, че порциите са двойни по-големи в сравнение с обичайното.

Обстановката вътре не е кой знае какво, често идват и мургави посетители, защото все пак е в техния квартал, но пък славата е голяма и старата шкембеджийница лежи на нея като върху балдахин. Когато наближи обяд, репликата "Да идем до затвора?" в Бургас означава само едно.

Бургазлии имаха подобна драма, когато затвориха за ремонт мостика. Народът тъгуваше за разходките и бруленето на вятъра по дългия път навътре в морето. Сега мостикът е голямата гордост на града с красивите си пейки и осветление. През слънчевите дни натежава от хора, още повече че оттам тръгват катамараните за остров Света Анастасия, бившия Болшевик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони