БСП с АБВ на изборите, но само по места

Общинските структури на БСП ще могат да правят коалиции с АБВ за кметския вот наесен, но официално споразумение между двете партийни централи няма да има. Такава ще е повелята на “Позитано” 20 към местните структури на левицата, разкриха социалисти пред “Труд”.

На предизборния конгрес в неделя лидерът на БСП Михаил Миков обяви, че столетницата е отворена за диалог за леви коалиции, но те трябва да са „хигиенични“, а не на всяка цена. Според социалисти не трябва да назовават поименно политическите формации, с които ще се водят разговори, за да няма интриги. Очаква се първи в списъка да са партиите от “БСП - Лява България”.

“Вратата към АБВ и Татяна Дончева никога не е била затворена. Очаквам, че на много места на изборите ще бъдем по-скоро заедно с „Движение 21”, с АБВ, както и с други леви формации”, обяви пред Би Ти Ви евродепутатката Илияна Йотова.

БСП ще има задължително условие към евентуалните си партньори - да споделят левите стандарти за местна политика и платформата на столетницата, която предстои да се напише. Сред обещанията, които червените кандидати ще дават на гражданите, са силна местна политика, по-голяма заетост, 24-часов достъп до медицинска помощ и аптеки във всяка община, достъпно образование, поемане на половината такса за детска градина и т.н.

Социалистите ще имат задачата да намерят хора, които са разочаровани от политиците и не гласуват, за да ги убедят да подкрепят БСП. След празниците червените по места трябва да започнат подготовката за вота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини