„Левски” преговаря с Цоньо Василев

Наложи се „Левски” да преговаря и с култовия бивш ляв защитник на ЦСКА Цоньо Василев (63 г.) покрай полуфинала с „Лудогорец” в сряда.

„Сините” решиха да отседнат в Шумен преди мача, като там ще тренират днес привечер. От „Герена” се свързаха с Василев, който е отговорник към общината за местните терени. Четирикратният шампион с ЦСКА с прякор Втора хирургия посъветва „Левски” да избере за подготовка градския стадион „Панайот Волов”. „Сините” набързо се споразумяха за наема с голямото „червено” име, който започна и завърши кариерата си в Шумен.

Очаква се тренировката на „Левски” да събере стотици зрители, тъй като отборът от „Герена” рядко се появява в града, в който има много привърженици. „Сините” ще тръгнат от хотел „Шумен” за Разград утре следобед, а пътят се минава за по-малко от час.

Съдийската комисия повери полуфинала за купата на Цветан Кръстев (36 г). Арбитърът е бивш футболист на „Литекс”. На 7 ноември м.г. реферът свири мача „Левски” - „Берое” (0:1) и обра упреци за пресилен втори жълт картон на Мирослав Иванов-Шуменския Деко от „сините”.

Бившият манекен ръководи още един дуел на „Герена” през сезона - 1:0 с „Локомотив” (Сф) на 2 август. Кръстев бе арбитър на „Лудогорец” през настоящия шампионат само веднъж - при 3:0 със „Славия” в София на 14 март.

Кампанията за дарения срещу акции „Левски” е твой” днес ще акостира в Исперих. А утре преди мача „сините” ще чакат пари от феновете и в разградската механа „Колелото” от 10 до 17 ч. Полуфиналът започва в 19 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ