Кирил Домусчиев: Не чакаме пари от държавата и еврофондовете

Целта на днешната среща е да кажем на държавата от какво имаме нужда, за да бъдем добри работодатели и да развиваме българската икономика. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на откриването на днешния форум "Да! На българската икономика".

На него участие взимат премиерът Бойко Борисов, министрите Божидар Лукарски, Теменужка Петкова, Десислава Танева, Ивайло Московски и Владислав Горанов, както и повече от 100 крупни предприемачи, дипломати, бизнесмени.

"КРИБ защитава интересите на работодателите. Ние сме гласа на бизнеса и искаме да има растеж на икономиката. Това няма как да стане без въвеждането на иновативни технологии. Ние не чакаме пари от държавата и от еврофондовете. Ние имаме нужда държавата да създаде такива рамки, които да гарантират честността и закоността в бизнеса. Който ги нарушава, трябва да понесе последствията на закона", каза още Домусчиев.

"Правителството показва, че има желание за реформи. Ръстът на икономиката означава ръст на приходите в държавата. Искам да посоча, че като говоря за българското не визирам само българските компании. В КРИБ членуват и много мултинационални компании. Всички, които произвеждат в България и осигуряват работни места трябва да бъдат защитени. България трябва да стане едно много добре място за правене на бизнес", каза още Домусчиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес