Тодор Танев: Изчезнали са имоти на МОН по морето

Нарушенията, които ме предизвикаха да подам сигнал до ДАНС са много. Проверка все още не е започнала, но има готовност за такава. Чакам резултатите от одитите и ако се наложи, ще получа подкрепа ДАНС. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев, предаде БГНЕС.

Като едно от най-фрапиращите неща, които са го провокирали да се обърне към ДАНС, Танев посочи нарушения в регистъра на дружеството "Ученически отдих". "Има някои изчезнали имоти, някакви загуби на дялове. Нямам все още твърдения. Искам да ги видя написани от одиторите", подчерта образователният министър и допълни, че има предположения за проблем с имоти в Радва, Лозенец и Шабла.

Проблеми не липсват и в Центъра за интеграция. "Има странни неща – конференции, които струват повече и аз съм длъжен да проверя къде отиват парите", каза още Танев.

При откриването на конференцията "Образование за бъдещето" Танев подчерта, че МОН изработва най-радикалния проект за реформа от приемането на Закона за народното просвещение през 1892 г.

Това се изразява в идеята за въвеждане на 4-степенната образователна система. "Аз ще я декларирам, каквото и да коства на моя екип", увери Танев. Според него в момента науката я няма. Няма го и професионалното образование, нито връзката с пазара на труда, а реформите ще въведат точно това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини