Кметът на Неделино е в "Пирогов", а не в съда

Насроченото за днес дело в Пловдивския апелативен съд по жалба на Стоян Беширов, кмет на Неделино, който обжалва отстраняването си от кметския пост, бе отложено за 16 април поради неявяването на ищеца. По данни на адвоката му, Стоян Беширов е постъпил за лечение в "Пирогов" на 5 април, предаде БГНЕС.

Интересното в случая е, че кметът на Неделено е поискал да се яви лично на заседанието на Апелативния съд, докато при гледането на същото дело на първа инстанция, той сам се е отказал да присъства.

Припомняме, че на 31 март 2015 г. Смолянският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на община Неделино Стоян Беширов. Сред основните мотиви на съда бяха, че ако той остане на длъжност, има вероятност да възпрепятства разследването срещу него.

На кмета е повдигнато обвинение за престъпления по служба и злоупотреба с близо 1 милион лева европари. Стоян Беширов е обвинен за извършени престъпления по служба, свързани с обществени поръчки за над 900 000 лева.

През лятото на 2014г. с държавни пари е била ремонтирана детската градина в Неделино. Фирма е получила 40 000 лева, за да смени дограмата на детската градина, но това се е случило само на документи. Прокуратурата се самосезира, извърши се спешна проверка, а в Неделино бяха изпратени екипи на ДАНС и софийската прокуратура. Държавното обвинение образува досъдебно производство за престъпление по служба срещу Беширов и му повдигна няколко обвинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони