Четири деца от “Зелено училище” край Велико Търново са приети в инфекциозно отделение

Четири деца от „Зелено училище” край Велико Търново са били приети в спешното отделение на болницата в града снощи, съобщи директорът на регионалната РЗИ д-р Евгения Недева, цитирана от агенция „Фокус”.

Децата са повръщали. Все още не е ясно от какво е предизвикано то, правят се съответните изследвания.

„Децата са общо 170, а във Великотърновската болница са постъпили 4, което ни навежда на мисълта, че причината не е хранително натравяне, но ние сме длъжни да проучим всички хипотези. В момента върлува вирус, чиито симптоми са повръщане и висока температура, но все още не можем да кажем дали това е случаят при тези деца”, посочи още д-р Недева.

Децата са ученици от трети клас в София и са на „Зелено училище” в с. Вонеща вода от неделя.

Д-р Недева обясни, че през миналата седмица е правена специална проверка на хотела, в който са отседнали децата, и нарушения не са установени. В началото на годината е изследвана и питейната вода в селото, като отново не са констатирани отклонения.

Миналия петък 11 деца от лагер в Пампорово бяха приети със съмнение за отравяне по време в Смолянската болница. Днес се оказа, че причината е вирусна инфекция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.