Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Бизнесът отмени протеста срещу поскъпването на тока Той щеше да се проведе на 28 февруари т.г.

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Министър Василева: Няма повод за притеснения заради валежите от последните дни

Няма повод за притеснения предвид валежите от последните няколко дни. Това каза пред журналисти министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, след официална церемония по финализиране на дейностите по „Инвестиционен проект за рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево, съобщи Фокус.

„Оперативното звено към МОСВ е активирано отново в 24-часов режим на работа. Предвид валежите, които през последните няколко дни отново са повод за притеснение бих казала, че няма риск към настоящия момент”, обясни министър Василева. „Информацията, която пристига при нас е за повишаване на нивата на реките, но нямаме никакви сигнали по отношение на хидротехническите съоръжения и състоянието им.

Очаква се намаляване на количеството на валежите – те бяха по-обилни в южната част на страната”, допълни тя. Министър Василева посочи, че се очаква да се подобри хидрометеорологичната обстановка предвид обилните валежи и снеговалежи като допълни, че през тази година се отбелязват стойности, които превишават средномесечните в исторически план. „Поради тази причина почвите са преовлажнени и трудно поемат още вода. Нивата на реките продължават да бъдат високи, бих посъветвала всички да следят метеорологичната обстановка”, каза още Ивелина Василева.

„Колегите следят навсякъде нивата и състоянието на реките. Благодаря специално на областните управители, които са мобилизирали всички екипи по места и са направили организацията на работата така, че да се осигури превенция и да не се допуска възникване на рискове”, уточни Василева. „Много усилия са положени в тази посока – постигане на пълна координация между представителите на всички държавни институции, които имат отношение към това и координацията между централната власт и местните администрации. Продължаваме да работим, към настоящия момент няма поводи за притеснение от гледна точка на състоянието на хидротехническите съоръжения”, каза още Ивелина Василева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете