Как се прави комплимент на жена без думи?

Нахапаният от питбул професор ще съди собственика му: Анцугът ми беше напоен с кръв, а той си тръгна

Австралия няма да подпише Пакта на ООН за миграцията

Димитър Петров, Специализирана прокуратура: Имаме безспорни доказателства по случая с ДАБЧ

Италианските власти конфискуваха имущество на мафията в Рим

Отбелязваме Въведение Богородично

Очаква се наднормено замърсяване на въздуха в части на София днес

Шведската академия сформира нов Нобелов комитет по литература

Тръмп помилва пуйките Грахче и Морков

Нова коалиция в британския парламент ще спира Брекзит

Япония праща мисия до един от полюсите на Луната

Мевлют Чавушоглу: Сделката за руските С-400 не може да бъде отменена

Започва филмовият фестивал в Банско

Тръмп е предал показнията си за руска намеса в изборите на прокурора Робърт Мюлер

НАСА разкри къде ще кацне следващият марсоход

Плевнелиев: Вярвам, че парламентът има енергията да осъществи съдебната реформа

Вярвам, че в Народното събрание има енергия за осъществяването на реформата в съдебната система и до юни ще бъдем свидетели на качествен дебат и приемането на устойчиво законодателство. Това коментира президентът Росен Плевнелиев в пред журналисти в Смолян, където се провежда изнесено заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към държавния глава, съобщиха от правителствената информационна служба.

Президентът определи като позитивен знак широкия консенсус, с който в Народното събрание беше приета актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система и посочи, че необходимостта от промяна вече е осъзната от институциите в самата система.

Държавният глава поощри предлагането на различни идеи и мерки от изпълнителната и законодателната власт, синдикати и работодатели, за осъществяването на важните за страната реформи. „Убеден съм, че през тази година ще видим законодателни инициативи по пътя на реформирането на няколко сектора“, заяви държавният глава и открои необходимостта от устойчиви решения в пенсионната и здравната система. В сферата на енергетиката вече са предприети мерки и скоро се очаква пълна либерализация на пазара. Пакетът от законопроекти в сектор „Сигурност“ се обсъжда в Народното събрание, а в областта на образованието се провеждат дебати, свързани с конкретни мерки за въвеждането на дуалната система на професионално обучение.

В отговор на журналистически въпрос президентът посочи, че икономическият растеж в област Смолян може да бъде насърчен чрез осъществяването на няколко инфраструктурни проекта, които са важни за региона. Сред тях държавният глава даде открои изграждането на 117 км от автомагистрала „Марица“, изпълнението на проекта за четирилентов път от Пловдив до Асеновград, концесионирането на Летище Пловдив. „Хората тук очакват да видят прогрес и да усетят конкретните резултати“, подчерта президентът Росен Плевнелиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.