Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 август 2018

По 314 лева харчи българинът за почивка По-икономични от нас са латвийците и румънците

Двама души са арестувани във връзка със стрелбата по сградата на американското посолство в Анкара

Строят 7 детски площадки в „Младост“ Съоръженията струват 280 000 лева

Хиляди учители не достигат в страната Увеличението на заплатите цели справяне с кадровия дефицит

Евакуираха село в гръцкия полуостров Пелопонес заради горски пожар

Голяма част от София без топла вода за 10 дни Правят профилактика и ремонти на топлопреносната мрежа

МВР дава 238 млн. лв. за новите документи Личните карти с чип могат да бъдат издавани най-рано през 2020 г.

Трансплантация спаси живот

Плевнелиев: Вярвам, че парламентът има енергията да осъществи съдебната реформа

Вярвам, че в Народното събрание има енергия за осъществяването на реформата в съдебната система и до юни ще бъдем свидетели на качествен дебат и приемането на устойчиво законодателство. Това коментира президентът Росен Плевнелиев в пред журналисти в Смолян, където се провежда изнесено заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към държавния глава, съобщиха от правителствената информационна служба.

Президентът определи като позитивен знак широкия консенсус, с който в Народното събрание беше приета актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система и посочи, че необходимостта от промяна вече е осъзната от институциите в самата система.

Държавният глава поощри предлагането на различни идеи и мерки от изпълнителната и законодателната власт, синдикати и работодатели, за осъществяването на важните за страната реформи. „Убеден съм, че през тази година ще видим законодателни инициативи по пътя на реформирането на няколко сектора“, заяви държавният глава и открои необходимостта от устойчиви решения в пенсионната и здравната система. В сферата на енергетиката вече са предприети мерки и скоро се очаква пълна либерализация на пазара. Пакетът от законопроекти в сектор „Сигурност“ се обсъжда в Народното събрание, а в областта на образованието се провеждат дебати, свързани с конкретни мерки за въвеждането на дуалната система на професионално обучение.

В отговор на журналистически въпрос президентът посочи, че икономическият растеж в област Смолян може да бъде насърчен чрез осъществяването на няколко инфраструктурни проекта, които са важни за региона. Сред тях държавният глава даде открои изграждането на 117 км от автомагистрала „Марица“, изпълнението на проекта за четирилентов път от Пловдив до Асеновград, концесионирането на Летище Пловдив. „Хората тук очакват да видят прогрес и да усетят конкретните резултати“, подчерта президентът Росен Плевнелиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.