Задържаха 85 души при специализирана акция на полицията

Специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на престъпността, установяване и задържане на издирвани лица, както и спазването на лицензионните и разрешителни режими на търговски обекти, бе проведена на територията на страната, съобщиха от МВР.

Акцията е реализирана за времето от 21.00 часа на 3 април до 2.00 часа на 4 април със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. В нея са участвали и представители на НАП, Инспекцията по труда, Агенция "Митници", Българската агенция по безопасност на храните. В хода й са проверени общо 9727 души, 1484 питейни и увеселителни заведения и 2381 моторни превозни средства.

Задържани са 85 души, образувани са 39 досъдебни производства, съставени са 450 акта за административни нарушения, установени са 16 лица, обявени за издирване. Общо 68 са засечените без придружител непълнолетни и малолетни клиенти в заведения.

При проверка на автомобил във Велико Търново, на адрес в Русе и на съмнителни лица в Ямбол е иззето голямо количество марихуана. Притежателите на дрога са задържани в рамките на 24 часа. В санитарно помещение на дискотека в Пирдоп е открито количество амфетамин. По случая са задържани двама жители на с. Чавдар, а срещу тях е образувано досъдебно производство. Над 20 литра безакцизен алкохол е иззет в кафе-аперитив в с. Равно Поле, Софийска област.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини