Спряха правата на Моци за мача с Левски утре

Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на защитника на Лудогорец Козмин Моци заради скандалната му проява при победата с 4:0 над ЦСКА, когато румънецът се прояви като каратист и изрита в корема Стефан Николич.

Съдията Георги Йорданов обаче не отсъди дори нарушение. При това положение Моци пропуска домакинството на "Левски". Първият полуфинал за Купата на България е утре от 19:00 часа в Разград.

Председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев и членовете й спазиха процедурата и както обикновено действат, отмениха решението си за следващото заседание с цел събиране на доказателства. Извънредната сбирка на Дисципа ще бъде на 9 април от 11:00 часа. На нея трябва да се яви съдийската бригада начело с Георги Йорданов и съдийският наблюдател от срещата в Разград.

Решението на Дисциплинарната комисия:

На основание чл.52, ал.2 от ДП 2014/2015, ДК изисква от СК експертен доклад по чл.31, ал.3 относно деянието на Козмин Йосиф Моци в срещата от 24 кръг ПФК „Лудогорец” – ПФК „ЦСКА” по отношение на Стефан Николич състезател на ПФК „ЦСКА”. Същият следва да бъде предоставен на ДК до 11:00 часа на 09.04.2015 г..

ДК свиква извънредно заседание на 09.04.2015 г. от 12:00 часа и призовава съдийската бригада и съдийския наблюдател от срещата.

ДК спира състезателните права на Козмин Йосиф Моци до произнасяне по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт