БОК гласува бюджет от 3,45 млн. лв. за 2015 г.

Редовното годишно общо събрание на Българския олимпийски комитет (БОК) гласува бюджет на централата за 2015-а от 3,452 млн. лева. Увеличението спрямо миналата година е 400 000 лв.

Причината за завишението основно е участието на над 100 български спортисти на Първите европейски игри в Баку от 12 до 26 юни. Само за родната делегация в Азербайджан нейното пътуване, екипировка и подготовка за състезанията ще бъдат отделени 1,2 млн. лв.

Състезанията в Баку имат ранг на континентални шампионати за някои от дисциплините, а за други са и официални квалификации за летните олимпийски игри Рио 2016.

БОК предвижда да получи от Министерството на младежта и спорта 1,76 млн. лв. Други 1,17 млн. лв. се очаква да пристигнат по линия на Международния олимпийски комитет.

Сериозен разход на олимпийската ни централа се очертава да бъде и участието на български спортисти в младежкия олимпийски фестивал в Тбилиси. Общо около половин милион лева ще са необходими за това състезание, както и за приключилия зимен младежки фест в Лихтенщайн.

На общото събрание като пълноправен член на комитета бе приета Българската федерация по ръгби. Това стана в квотата на олимпийските спортове, защото ръгби 7 вече е в програмата на летните олимпийски игри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт