Стартира заключителният етап на изграждане на проекта на Ларгото в София

Стартира заключителният етап на проекта „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика” на столичното Ларго. Това съобщиха от пресцентъра на културното министерство.

Старт на проекта ще бъде даден след заседанието на Министерски съвет в сряда, 8-и април, от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на културата Вежди Рашидов и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Проектът е на Министерството на културата и е финансиран с близо 16 милиона лева от Оперативна програма „Регионално развитие” на Европейския съюз. Той беше спечелен по време на първия мандат на Вежди Рашидов. Тогава беше изпълнен и първият етап от проекта и бе разкрита археологията на площада пред Ларгото.
По времето на кабинета „Орешарски” проектът беше недопустимо забавен и Ларгото стана свърталище на клошари и бездомници, а след това археологическите находки бяха обвити в найлони.

Сега екипът на Вежди Рашидов дава старт на заключителния етап на реализацията на проекта. На Ларгото ще бъде един от най - хубавите български музеи на открито.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини