Наказание от 2 мача заплашва Козмин Моци

Дисциплинарната комисия (ДК) на БФС спря правата на Козмин Моци от „Лудогорец“. Румънецът няма да играе утре срещу „Левски“ в Разград в първия полуфинал за купата.

На заседание в четвъртък експертите ще решават какво точно да е наказанието на централния защитник. Причината - каратисткият удар, с който Моци повали Стефан Николич от ЦСКА на мача в събота - 4:0 в Разград. Съдийският екип, начело с Георги Йорданов, подмина очевидната грубост.

След огромния медиен и запалянковски шум Дисциплинарната комисия се самосезира, което позволява член 52, т. 2 от Дисциплинарния правилник. За инцидента няма картон, няма фаул, няма доклад. Чл. 31, т. 3 обаче позволява наказание, ако Съдийската комисия даде експертно мнение въз основа на виодеозапис. Това и поиска ДК за заседанието утре.

Няма съмнение, експертният доклад ще фиксира нарушение. Нататък въпросът е как ще бъде квалифициран фаулът. По чл. 22, т.1 при „удар или опит за удар с ръка или крак (ритане) в игрова обстановка“ следва санкция за два мача. Ако се мине по т. 1 „груба игра“ идва наказание за една среща.

На заседанието са текли разгорещени дебати, имало е два лагера сред експертите, някои са бранели каузата случаят с Моци да бъде забравен, твърдят източници от БФС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ