Болничен пази чистачката с двете висши

Нашумялата последните дни чистачка от Дупница Даниела Борисова, за която в парламента и в тв предавания се каза, че има две дипломи за висше образование, е 14 дни в болнични и не е уволнена. Това коментираха от областната инспекцията на труда в Кюстендил. Потвърди го и прекият й шеф инж. Иво Иванов, управител на "Напоителни системи", клон "Струма" в Дупница, където работи хигиенистката.

"Докато е в болнични, не само аз, но и моите началници не могат да я уволнят. А дали това ще стане, като се върне на работа, вече няма да го решавам аз, ще кажат тези над мен", добави инж.Иванов.

Борисова, която живее в близкото с. Джерман, е назначена за чистачка през април м.г. при предишното управление на кабинета "Орешарски". Нейният случай нашумя, след като червената депутатка Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов в парламентарната зала да спре драстичните политически уволнения и чистки като това с чистачката в Дупница.

"Аз й предложих да мине на половин щат - на 4 часа работят всички чистачки във всички клоновете на Напоителни системи. Не можем да правим изключение само за нея. При това да си избере - да идва сутрин, или вечер да чисти 5-те канцеларии в службата. Нищо повече не мога да напрява за нея", представи нещата шефът й Иво Иванов. За него и за колегите му Борисова просто е употребена в пиаркампания на депутатката Мая Манолова и опозицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини