В Банско се питат след нарязаните гуми на 70 коли: Кой стои зад вандализма? (обзор)

Маскирани вандали срязаха и надупчиха гумите на над 70 коли в Банско и вдигнаха на крака полицията.

Първият сигнал за увреден автомобил бил подаден в понеделник около 9,20 ч. 37-годишен мъж, живеещ на ул. "Стефан Караджа", забелязал, че четири коли, оставени пред домовете на собствениците си, са със срязани гуми. Пристигналите на място полицаи установили, че на същата улица, както и на съседната ул. "Рила" има общо 10 возила със спукани гуми.

Пред целия ден в понеделник в полицейското управление в Банско постъпвали сигнали и от други собственици. До вечерта били приети 24 жалби за увредени леки автомобили. Криминалистите допускат, че може да има и още пострадали шофьори, които вече са си поправили колите и са решили да не се оплакват официално.

Разследващите установили, че вандалите атакували десетина улици в различни части на Банско, на всяка от които в нощта срещу понеделник имало по 7-8 паркирани коли.

Криминалистите иззели видеозаписи на охранителни камери, монтирани пред хотели, заведения и търговски обекти. На нощните записи ясно се виждат двама младежи, маскирани с качулки, които вървят и дупчат наред паркираните коли. Не личи ясно дали в ръцете си носят ножове, шила или друг вид остриета.

Автомобилите не са подбирани специално. Има увредени както скъпи джипове, така и по-стари и обикновени коли. На някои са спукани по 1-2 гуми, на други - всичките.

Полицията работи по версията за младежка вандалска проява без предварителен замисъл. В курортния град обаче има слух, че нощната акция цели да сложи петно върху Банско точно преди Великден, когато се очаква огромен брой любители на ските.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини