Турски съд заплаши да блокира и Гугъл заради снимката на убит прокурор

Съд в Турция заплаши да блокира достъпа до търсачката Гугъл в страната, ако тя не се съобрази с разпоредбите срещу публикуването на снимката на убития турски прокурор, съобщи в. "Хюриет"

На снимката се вижда прокурор Мехмет Селим Кираз, срещу когото е насочен пистолет от крайнолеви радикали, които го похитиха и в последствие застреляха.

Турски служител е заявил пред вестника, че от Гугъл са се съгласили да премахнат снимката на прокурора, чието публикуване беше забранено от Анкара. Според изданието независимо от съобщението на компанията обаче снимката все още е достъпна в търсачката.

Първи истанбулски наказателен съд е уведомил Съюза на доставчиците на интернет услуги късно вчера, че трябва да блокира достъпа до Гугъл и неговата платформа Ютюб, ако търсачката продължава да показва снимки на прокурор Кираз.

По-рано вчера същият съд забрани достъпа до фейсбук, туитър, Ютюб и още почти 160 сайта, докато не изпълнят съдебното решение за премахването на снимката, която е квалифицирана като "нелегално съдържание".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят