Оперираха гръцкия президент Прокопис Павлопулос

Двама души са пострадали при тежка катастрофа край Централни гробища в София

Председателят на КЕВР: Водата в София е една от най-качествените измежду столиците на ЕС

Депутатът от БСП Явор Божанков: МРРБ пое ангажимент за скоростна връзка между Горна Оряховица и АМ „Русе-Велико Търново”

Фоторепортерите на Варна с втора уникална изложба

57% от българите смятат, че страната е извлякла ползи от членството в ЕС

Осъдиха на две години затвор бившия премиер Никола Груевски

Задържаха известен блогър в Египет

Илияна Йотова ще открие тържествата по случай 24 май и Деня на Велики Преслав

Румен Радев ще участва в честванията по случай 24 май

Атанас Скатов определи тазгодишната си експедиция като най-ценната

Становище на КРИБ: Предложените промени в Закона за хазарта ще доведат до намаляване на приходите в държавния бюджет

Детски хирург и уролог ще преглеждат безплатно за Деня на детето в Бургас

Представят Регионален форум по водородни технологии „Код: Водород” в Благоевград

Трите малки мечета потеглиха за Гърция

Българският бандит – безработен, неграмотен, между 18 и 30 години

Българският бандит най-често е безработен, осъждан и на възраст от 18 до 30 години. Това сочи полицейската статистика за 2014 г., публикувана на сайта на МВР. „Недоимъкът и нежеланието за работа са основна причина младите да изкарват бързи пари от престъпления“, коментираха криминалните психолози.

Общо в страната през миналата година били извършени 114 004 бандитски прояви. През 2013 г. те били 122 080. Разкриваемостта е близо 40 процента. Най-много са престъпленията срещу собствеността – обири, грабежи, измами и др. Те са близо 70 000.

От разкритите близо 50 000 злодеяния през миналата година близо 20 хиляди били извършени от бандити между 18 и 30 години. От тях 1917 са дело на жени в тази възраст. На второ място по брой са над 40-годишните престъпници с малко над 13 000 закононарушения. 5055 са бандитските прояви на непълнолетни.

Статистиката сочи, че от разкритите престъпления близо 18 000 са извършени от хора със стари присъди, а малко над 10 000 – от безработни. Те най-често грабят, крадат и мамят.

По данните на МВР малко над 18 000 неграмотни лица са извършили престъпления през миналата година. Бандитите със средно образование са близо 6000 души, а висшистите са 665.

Статистиката сочи, че най-много престъпления срещу личността и собствеността се извършват в София, Варна и Бургас.

Има ръст на убийствата през 2014 г.

От статистиката става ясно, че има увеличение на умишлените убийства в страната. През миналата година екзекуциите били 112, а през преходната година били 105. Криминалисти успели да разкрият 99 от убийствата, което е над 62 процента. През 2013 г. разкриваемостта е била малко над 50%. Установено е, че кръвопролитията през миналата година са дело на 109 души, от които 11 жени, 5 непълнолетни и четирима чужденци. Нито едно от убийствата през миналата година не е отбелязано в статистиката като поръчково. От данните става ясно, че през 2014 г. има и 4 умъртвявания на новородени, от които три са разкрити.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.