Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление при строителството на оградата по границата

Вицепремиерът Валери Симеонов ще проведе работно съвещание за безопасната експлоатация на язовирните стени

Футболист прати 18-годишен в кома

Дрон тори 1 хектар за 15 минути Воден матрак за крави повишава млеконадоя

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Спират строежа на плажа “Фичоза” край Варна

Министерството на регионалното развитие спира скандалния строеж на “Фичоза”. От утре там ще влезе в сила забрана за строителните дейности, които се оказаха незаконни. На терена е извършено строителство без издадено разрешително и без изготвен ПУП, съобщава varnautre.bg.

Строи се в горски фонд, като статутът на мястото не е променян. В района има и забрана за строителство на Геозащита от 1997 година, заради свлачищни процеси. Инвеститор е Пламен Димитров с фирма “Андромеда”.

За строителните дейности, скрити зад камъшена ограда на един от най-китните варненски плажове, се разбра след серия от репортажи на “Господари на ефира”. От тях стана видно, че ивица от около 1 декар на самия бряг е заградена, уж заради укрепителни дейности на пътя, а всъщност в нея се изсичат дървета и се подготвят строителни дейности. От излъчените кадри стана ясно още, че имотът по документи е около 4 декара и не влиза в зона “А” на изключителната държавна земя, тоест е извън 100-метрова зона от брега.

Това обаче е само по документи, защото от четирите декара, един е на брега, а останалите са разположени в морето. Налице е сериозно разминаване между скицата на имота и реалните му очертания.

Пред “Господари на ефира” от фирмата-изпълнител “Ем Джи Тур” заявиха, че се извършват укрепителни работи, тъй като пътят пропадал. Самото укрепване на брега обаче е направено от автомобилни гуми, които според местните хора са там от поне 6-7 години. По думите им те спират калните потоци да повлекат ската при пороен дъжд. От РИОСВ обаче настояват гумите да се махнат, защото могат да попаднат в морето и да предизвикат сериозно замърсяване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете