Хванаха в крачка двама наркодилъри в София

Двама наркодилъри са арестувани при спецоперация на столични полицаи. Повдигнати са им обвинения за извършено престъпление по чл. 354 а от НК, наложени са им постоянни мерки за задържане. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция за противодействие на разпространение на наркотични вещества е проведена на 3 април от служители от сектор „Наркотици” при СДВР. В хода на спецакцията, в момент на подготвяне на „дози” за уличния пазар, са задържани М.К. /25 г./ и С.Б. /28 г./. Изяснено е, че двамата разпределяли стоката си за продажба на територията на столичните квартали „Люлин”, „Надежда”, „Обеля”. При извършените лични обиски и претърсвания на автомобилите и адресите на двамата са открити и иззети 83 пликчета с вещество на бучки и прах, 40 - с тревиста маса, както и множество мобилни телефони, саморъчни записки и значителна сума пари.

Изготвената в СДВР експертна справка показала, че иззетите вещества са 200 грама амфетамин и 30 грама марихуана. По случая било образувано досъдебно производство, а криминално проявените за грабежи и притежание и разпространение на наркотици мъже - задържани за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, на М.К. и С.Б. са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 354 а от НК. Наложените им мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа впоследствие са изменени в постоянни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини