ММС инициира среща за обсъждане на мерки за борба срещу употребата на допинг

Въвеждане на лицензионен/ регистрационен режим на хранителните добавки, създаване на национален регистър на фитнес залите, изискване на задължителен образователен ценз за фитнес инструкторите, осъществяване на строг контрол върху разпространението и използването на допинг в елитния и масовия спорт - това са част от акцентите в кръглата маса „Спорт без допинг – здрави!”, която Министерството на младежта и спорта организира съвместно с вестниците „24 часа” и „Труд”.

Срещата ще се състои на 9 април 2015 г., четвъртък, от 10:00 часа в сградата на Полиграфическия комбинат на бул. „Цариградско шосе” № 47, етаж ІІ.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще представи проект на Национална стратегия за борба срещу употребата на допинг в спорта 2015 – 2025 г., съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Очаква се в кръглата маса да участват д-р Даниела Дариткова – председател на Парламентарната комисия по здравеопазване, народните представители Иван Чолаков и Вили Лилков – заместник-председатели на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, д-р Хасан Адемов – председател на Комисията по труда и социалната политика в парламента, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, д-р Виолета Заркова – изпълнителен директор на Антидопинговия център, проф. Пламен Моллов – изпълнителен директор на Агенцията по безопасност на храните, д-р Асена Стоименова – директор на Изпълнителната агенция по лекарствата. Поканени са също големите български спортистки Тереза Маринова и Илиана Раева, депутатите д-р Султанка Петрова от Патриотичен фронт, Десислава Атанасова от ГЕРБ, експерти, представители на най-големите фитнес вериги у нас и на фирми, производители на хранителни добавки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт