Цветанов: Не искаме да увеличаваме правомощията на главния прокурор

Трябва да сме наясно, че ние не искаме да увеличаваме правомощията на главния прокурор, искаме обаче да създадем такива правила, с който да гарантираме обществения и националния интерес. Това е към, което се стремим. Това каза Цветан Цветанов председател на ПГ на ГЕРБ пред журналисти в Народното събрание, съобщи „Фокус“.

„ПГ на ГЕРБ е доста конструктивна и доста адекватна по тези дебати“, заяви Цветанов. Той каза още, че предстои дебат в правната комисия. „Разбира се, че се взимат всички мнения и знаем, че има изпратено писмо до премиера Бойко Борисов от главния прокурор Сотир Цацаров“, обясни народният представител.

Цветанов посочи, че това писмо е изпратено и до ПГ на ГЕРБ, за да може да бъде взето предвид и мнението на главния прокурор - да се прехвърли спирането на сделки към финансовият министър. Цветанов изтъкна, че има смисъл тези правомощия да бъдат прехвърлени към финансовия министър, защото той е част от Министерски съвет и подлежи на парламентарен контрол и по този начин ще може да се успокои обществото – да стане ясно, че се прави допълнителна гаранция, за да се реагираме адекватно при ситуация като тази с КТБ, а не да се търси пожарно решение със законодателни промени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини