Запалиха две коли на депутатски син, изгоряха още две (снимки)

Неизвестен подпали две коли, собственост на Станислав Таракчиев (39 г.) от Шумен, син на бившия син депутат д-р Христо Таракчиев. Покрай возилата на бизнесмена изгоряха и колите на други двама шуменци. Единия от потърпевшите е общински съветник от ГЕРБ проф. Борислав Беджев.

Огнената акция се разразила към 3 часа призори в сряда. Първо в 3,05 часа бил подпален джипът "Мицубиши Паджеро", паракиран на ул."Янко Сакъзов" на метри от апартамента на Станислав. Само след минути горял и вторият му автомобил син "Ситроен Берлинго", който бил паркиран на стотина метра разстояние на перпендикулярната ул."Цар Иван Александър".

Пенсионерка на 80 г. видяла пламъците и се втурнала да звъни на комшията Борислав Беджев, защото неговата кола "Шкода Октавия" била до горящия ситроен. Беджев видял какво се случва, пред очите му пристигнали огнеборци, но пламъците се пренесли и върху неговата кола, както и върху близкия "Опел Кадет". Близо 5 тона вода хвърлили пожаникари, за да гасят колите, но те са със значителни щети.

Джипът бил подпален откъм страната на шофьора. За ситроена е изяснено, че е запален от предната дясна страна. Възможно е под автомобилите да са оставени напоени със запалителна смес гъби или парцали. Чудо и късмет за квартала е, че не се взривила газовата бутилка на обхванатия от пламъци опел, коментираха при огледа огнеборци.

Местата на палежа са в центъра на града, в района има камери на банки. Според запознати е бил заснет бягащ мъж, извършител на подпалването.

Таракчиев-младши се занимава със земеделие, арендува земи в няколко землища. Пред "Труд" засегнатият бизнесмен каза, че не е получавал заплахи. "Нямам идея, отказвам коментар, полицията да си свърши работата", каза Станислав Таракчиев. Изключва да е свързано с арендуването на земя.

По случая се води досъдебно производство за палеж.

Снимка Авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини