Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Засилени проверки по пътища и храмове в Лудогорието

Засилено полицейско присъствие около храмовете и по пътищата ще има по Великден в Търговище, Шумен и Разград. Униформените ще бдят с цел намаляване на произшествията.

Днес по пътищата има масирано присъствие от КАТ от 11 до 22 ч. В петък пътните полицаи ще дежурят засилено от 8 до 18 ч. В последния почивен ден 13 април – от 10,30 до 23 ч. В тези часове ще има контролни постове по главните пътни артерии в Лудогорието и в районите на конфликтните участъци с концентрация на катастрофи. Ще се следят кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения, предупреждават от КАТ.

В Търговище ще има операция за алкохол от 10 до 12 април за времето от 21,00 до 1 ч. На сайтовете на трите дирекции е публикувана информация за точките, на които ще има контролни измервателни уреди за скорост. В Шуменско проверките стартираха още в понеделник.

През празничните дни ще бъдат проведени и полицейски операции за алкохол, неправоспособност и скорост, при която ще бъдат обхванати третокласните и общинските пътища, подходите към питейни заведения и дискотеки.

Пътните полицаи ще проверяват за колани, нерегистрирани превозни средства и наличието на застраховка “Гражданска отговорност”. Ще се следи и за спазване на заповедта на Агенция “Пътна инфраструктура” за временната организация на движението по републиканската пътна мрежа на превозни средства над 12 тона, вкл. земеделска и строителна техника. За тях има ограничения за времето от 16 ч до 20ч днес и от 14 ч до 20 ч в последния празничен ден.

Преди Великден са проверени за пожарна безопасност и храмовете. В Разград от 17 църкви в 7 са дадени разпореждания за осигуряване на противопожарни уреди на място. В Търговищко има 5 предписания в 17 проверени храма. В Шуменско също са проверени 17 църкви и в нито една не са констатирани нарушения. На всички свещеници е проведен инструктаж и са дадени указания как да действат при инцидент.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете