Представители на ЕК ще посетят Спасителния център в Стара Загора

Секат 60-годишни дървета в Шумен 700 жалби от граждани

Чадърите в Бургас – в светла охра

Д-р Хараламби Бенов,началник на отделението по кардиология в областната болница във Велико Търново: Високото кръвно налягане в над 90 % от случаите е наследствено заболяване

Хванаха избягалия затворник от Пловдив Георги Танчев се укривал при свой познат в града под тепетата

Най-малко 39 са пострадалите при земетресението в турския окръг Адъяман 35 от тях са настанени в болница

Инвестират 1,9 милиона лева за инфраструктура и облагородяване на квартал в Търново Обновена ще бъде и пешеходната алея между два жилищни комплекса

Теменужка Петкова: Правителството е взело мерки за спасяване на въгледобива

Миньорите от “Марица-изток” излязоха на протест

Полицията във Враца издирва 64-годишен мъж

Търговище започва сътрудничество с китайския град Хъби

Румен Петков: Този формат на управление няма да издържи

Чайковски е насилен да изпие чаша с отрова Платонична връзка с аристократка позволява на композитора да живее охолно

20 хил. лв. откраднаха от каса на хотел в Сапарева баня

Учителка постави световен рекорд за правене на глинени купички

Правителството спря бизнес за 50 млн. лв.

Едно от основните пера в бизнеса на оръжейните търговци беше отрязано от правителството . Кабинетът забрани вносът и транспортирането на територията на страната ни на всякакъв вид стари боеприпаси. Така на практика се прекратява възможността оръжейните фирми да изкупуват стари снаряди и мини от чужбина, които да „подмладяват“ в цеховете си у нас и след това да изнасят основно в Африка. Този бизнес през последните години генерираше около 50 млн. лв. годишно печалба за четири-пет фирми, които основно се занимават с тази дейност. „Подмладяване“ на боеприпаси се извършваше и в държавното предприятие ВМЗ-Сопот.

Целта на правителството „Борисов 2“ е да ограничи възможността за нови инциденти с взривове в цехове, в които се обработват или съхраняват стари боеприпаси. В съобщението на кабинета се посочва, че през последните години са загинали 19 души, а 18 са ранени. „Въвеждането на забраната е единствената възможна мярка към настоящия момент, която може да се предприеме за опазване на живота и здравето на гражданите”, се казва в мотивите на правителството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.