Предпразнично пълнят дупките във Видин

Дни преди великденските празници във Видин започна ударно запълване на дупки и асфалтиране на едни от най-натоварените улици в града.

Наливането на асфалт стартира след неколкократни напомняния и предупреждения от общината към фирмата изпълнител на водния цикъл да оправи хаоса с потъналия в трапове дунавски град след строителството на ВиК мрежата.

В края на март изпълняващият функциите на кмет Добромир Дилов издаде ново нареждане, тъй като предната му заповед за спешно възстановяване на 46 улици във Видин не беше изпълнена.

От кметството алармираха, че строителят не е привел обекта в съответствие с разпоредбите на ФИДИК. Нарушени са изискванията на договорното споразумение с общината по отношение на опазване на околната среда и с бездействието си компанията е застрашила здравето и безопасността на хората.

Заради неспазването на графика за възстановяване на улици, тротоари и бордюри от общината обявиха, че от представените сертификати за разплащане приоритетно ще се плащат само тези за строителните дейности по асфалтирането на разбитите участъци.

Въпреки започналото възстановяване на улиците видинчани не са обнадеждени, че строителството ще е качествено. Най-голямото недоволство е заради разбития изоснови бул. "Панония", който само преди няколко години беше изцяло ремонтиран с държавни пари. Добрата новина е, че поне градът ще има нова канализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони