На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Северозападът ще има 110 км високоскоростен интернет

Напредва проектът за високоскоростен интернет във Видинския регион. Това съобщиха от областната управа след заседание на съвета по Закона за устройство на територията, който одобри проектирането и изграждането на оптични кабелни трасета.
Широколентовата инфраструктура до общините Макреш, Кула и Чупрене ще е с дължина от 106 400 метра. Към мрежата с отворен достъп ще бъдат свързани и общините Димово и Белоградчик.
Оптични кабелни линии с дължина 3315 метра ще свързват държавните институции в общинските центрове с единната електронна съобщителна мрежа.
„До есента на тази година общо 110 км оптични трасета за високоскоростен интернет ще бъдат изградени в област Видин. Това е една осма част от целия обем на проекта“, съобщи Димитър Стоянов, шеф на дирекция в агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“.
Проектът е на обща стойност над 39 млн. лв., осигурени по оперативната програма „Регионално развитие“. Той се реализира на територията на 14 области и 29 общински центъра в страната.
Във Видинско проектът обхваща общините Видин, Чупрене, Димово, Белоградчик, Кула и Макреш. Преминаващите през териториите им оптични трасета ще свързват местните държавни институции, училищата, читалищата, библиотеките и болничните заведения. Идеята на проекта е с изграждането на оптичната кабелна инфраструктура да се подобрят услугите за гражданите и бизнеса в икономически изостаналите и отдалечени райони на страната. В същото време комисия от народни представители и министри подготвя план за съживяване на Северозапада, който ще бъде внесен в парламента. Сред мерките в програмата са изграждане на свободни зони, привличане на чужди инвеститори и подкрепа с бонуси на проектите от най-бедния регион на Европа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.