Доклад на Съвета на Европа: Отчита се отрицателно обществено отношение към мигрантите и бежанците в България

20 убити и 40 ранени при въздушен удар по време на сватба в Йемен

Нов паркинг за 100 возила изграждат под Царевец в Търново

Каруца, управлявана от 16-годишно момче, блъсна дете

Илияна Йотова: Младите хора имат основна роля в разговора за бъдещето на ЕС

Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на РУ Раковски Георги Илиев

Най-малко десет ранени при нападение срещу мигранти на гръцки остров

56-годишен мъж загина при инцидент с трактор

Пуснаха на свобода шофьорката, която удари 10 коли в Пловдив

Фандъкова: Десислава Иванчева подаде заявление за платен отпуск

Безработицата в Северозапада намалява, търсят бармани, готвачи и доктори

Инициативен кометет “Асеневци” поръча 10 меча за дарители на мегапроекти Инициаторите работят по позлатяване кубетата на Патриаршията на Царевец, паметник на цар Ивайло и закрит мост над Янтра

Оперна класика в изпълнения на младите

Задържаха 30-годишен, обиждал и нападнал две непълнолетни сестри и баба им

Съветник напуска РБ в Бургас

Северозападът ще има 110 км високоскоростен интернет

Напредва проектът за високоскоростен интернет във Видинския регион. Това съобщиха от областната управа след заседание на съвета по Закона за устройство на територията, който одобри проектирането и изграждането на оптични кабелни трасета.
Широколентовата инфраструктура до общините Макреш, Кула и Чупрене ще е с дължина от 106 400 метра. Към мрежата с отворен достъп ще бъдат свързани и общините Димово и Белоградчик.
Оптични кабелни линии с дължина 3315 метра ще свързват държавните институции в общинските центрове с единната електронна съобщителна мрежа.
“До есента на тази година общо 110 км оптични трасета за високоскоростен интернет ще бъдат изградени в област Видин. Това е една осма част от целия обем на проекта”, съобщи Димитър Стоянов, шеф на дирекция в агенция “Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”.
Проектът е на обща стойност над 39 млн. лв., осигурени по оперативната програма “Регионално развитие”. Той се реализира на територията на 14 области и 29 общински центъра в страната.
Във Видинско проектът обхваща общините Видин, Чупрене, Димово, Белоградчик, Кула и Макреш. Преминаващите през териториите им оптични трасета ще свързват местните държавни институции, училищата, читалищата, библиотеките и болничните заведения. Идеята на проекта е с изграждането на оптичната кабелна инфраструктура да се подобрят услугите за гражданите и бизнеса в икономически изостаналите и отдалечени райони на страната. В същото време комисия от народни представители и министри подготвя план за съживяване на Северозапада, който ще бъде внесен в парламента. Сред мерките в програмата са изграждане на свободни зони, привличане на чужди инвеститори и подкрепа с бонуси на проектите от най-бедния регион на Европа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.