Кметът на Враца зове за помощ срещу вандалите

Врачанският кмет Николай Иванов призова полицията и гражданите за съдействие срещу разрастващия се вандализъм в града. Над 1000 лв. заделя всеки месец общината само за изпочупеното осветление по улиците и в подлезите. Масово се унищожават скъпите осветителни тела, дори по централната пешеходна зона. Замърсяването с боклуци също е много голямо и се е превърнало в епидемия, твърди Иванов.

Неспиращи се пред нищо хулигани унищожават изградените по кварталите футболни игрища и съоръженията по детските площадки, които стават опасни за живота и здравето на подрастващите. За по-малко от месец са счупени седалките на новия амфитеатър в парка в кв. "Дъбника", който все още не е напълно завършен.

Върхът на вандализма според кмета на Враца е било поругаването на паметника на загиналите във войните, който е нашарен с цинични надписи, а пространството около него е превърнато в сметище. В общината получават непрекъснато сигнали за откраднати капаци на шахти, за разбити или запалени контейнери за смет.

"За да респектираме вандалите, ще заделим средства от бюджета за да изградим видеонаблюдение край по-значителните обществени обекти", каза Николай Иванов. "Вече бяха сложени няколко камери със средства от програмата "Зелена и достъпна градска среда". Апелирам обаче към всички врачани с будна гражданска съвест да се обединят и да спрем вандализма и разрушаването на обекти, които улесняват всички нас", призова кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони