Утре ще е облачно, в Източна България ще вали

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава. През следващото денонощие облачността ще е променлива, по-често значителна, съобщи Фокус.

Превалявания от дъжд ще има главно в следобедните часове в източната половина от страната. Ще духа умерен, в Източна България и Рило-Родопската област и силен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – между 9° и 14°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места в следобедните часове със слаби превалявания. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 9-10°.Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Билата и върховете често ще са в облачния слой с мъгла. Главно в следобедните часове ще превали дъжд, над 1300-1400 метра, преминаващ в сняг. Ще е ветровито, със силен, по билото на Стара планина и бурен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 4°. Още през нощта срещу петък вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, а облачността ще намалее до ясно време.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще бъде и почти тихо. Сутрин ще е студено, но дневните температури ще се повишават и в неделя максималните ще са между 17° и 22°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето