Правят спецсъдия по подслушването

Само един съдия от Софийския градски съд (СГС) ще подписва разрешения за СРС. Тази идея е обсъдена на среща за проблемите със СРС между представители на съдебната, изпълнителната и законодателната власт, на която домакини бяха шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов и главният прокурор Сотир Цацаров.
„Внесено е предложение във Висшия съдебен съвет от и.д. председателя на СГС да бъде посочен заместник, който да се занимава само с тези проблеми. Над 3500 искания са отправени именно до СГС. Очевидна е необходимостта от компетентен съдия, който да познава проблематиката и да се занимава с всеки конкретен случай“, заяви Панов. По-късно ВСС назначи за зам.-шеф на СГС съдия Димитрина Ангелова. Именно тя ще разписва СРС-тата.
Шефът на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков обясни, че най-честите нарушения са свързани с немотивирани искания и с недопустимото прилагане на СРС.
„В София са най-фрапантните нарушения“, каза Рашков. И напомни, че досега разрешения са подписвани и от граждански съдия. За 2014 г. били използвани 8000 СРС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини