Сотир Цацаров: Г-н Атанасов спекулира, хвърля камък по партньорите

„Ако г-н Атанасов твърди, че не знае за решенията на управляващата коалиция, това означава, че най-вероятно хвърля камък към коалиционните си партньори.” Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира интервюто на депутата от Реформаторския блок (РБ) Атанас Атанасов, който пред Нова тв заяви, че от медиите научил за новото спецзвено "Антикоупция" на ДАНС, МВР и прокуратурата. От екрана обяви също, че Цацаров се опитва да дискредитира съдебната реформа.

„От това интервю могат да се направят три извода за г-н Атанасов. Първият е, че той тази книга НПК не я ползва дори като помощна литература.

Вторият е, че това не е камък в двора на прокуратурата“, каза Цацаров. После поясни, че звеното е залегнало в стратегията на правителството, от което част е РБ. „Третият извод е, че спекулата не е само черноборсаджийско понятие“, заяви главният прокурор. В сряда той имал среща с депутатите от РБ, на която „надълго и нашироко“ било обсъждано звеното. „Г-н Атанасов присъства на тази среща и задава въпроси. Та, да твърдиш тази сутрин, че чуваш неща за първи път... Спекулата, тя май става преди всичко понятие в политиката, а не само в черната борса“, заключи обвинител N1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини