Каналджия сгазил граничар заради 100 лева

30-годишният Стефан Георгиев - трафикантът на хора, който сгази граничният полицай Александър Райков, остава в ареста. Това реши хасковският окръжен съд.

"Макар че е направил пълни самопризнания, Георгиев може да се укрие, да извърши друго престъпление и дори да избяга от България. Той много добре познава района на границата с Турция край Свиленград", пледира прокурорът Делчо Лавчев.
"Съжалявам", бе единствената проронена дума от трафиканта на нелегални емигранти. Според информирани, за да откара от полосата до Харманли група сирийци, Стефан щял да получи 100 лева. Сумата му обещали организаторите на канала. Те все още не са арестувани.

На 3 април т. г. граничен патрул видял как в шофирано от Стефан Георгиев "Мицубиши" и в кола "Фолксваген голф", карана от Ангел Илиев, се качват минали незаконно у нас чужденци. Старши полицай Райков и колегата му Костадин Костадинов спрели с включени светлини и сирена на няколко метра пред каналджиите. Тогава Георгиев прегазил граничаря. Раненият униформен претърпя спешна операция на ръката.

Два дни след инцидента Стефан Георгиев беше задържан. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено нанасяне на средна телесна повреда. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е от 3 до 12 години затвор.
"Георгиев е действал с изключителна дързост. Не само че не се е подчинил на полицая, но го е и ранил. Случило се е, докато пострадалият Александър Райков е изпълнявал служебните си задължения. Това не е само дързост, но и цинизъм от страна на извършителите на подобни престъпления!" Така се мотивира съдия Филип Филипов, за да наложи най-тежката мярка за неотклонение на 30-годишния мъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право