Тръбата с отходните води на „Младост“ задръсти София

ТЕОДОРА ПИСКОВА

Спукан канал с отходна вода, която се събира от няколко квартала на София, е причината да пропадне пътното платно на бул. “Христофор Колумб” при разклона за бул. “Брюксел”. Дупката, която се появи рано сутринта , е с размери 2 на 1 метър. Огромният кратер предизвика километрични задръствания и изкара извън нерви жителите на кв. “Дружба” и всички, които имаха работа в района на летището.

Задръстванията обаче ще продължат, защото не е ясно още колко време ще е нужно за ремонта на дупката. По самия бул. “Брюксел” също има нагънато платно. По дължината на колектора са се образували дупки като къртичини и не е ясно дали няма да предизвикат срутване на земна маса и пропадания на асфалта по самия мост.

Автобусите с номера 84, 204, 604 и 88 са със сменени маршрути. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова написа в социалните мрежи: “Препоръчваме за достъп до кв. “Дружба” да се използва връзката бул. “Цариградско шосе” - бул. “Копенхаген”.

Повреден е колектор, който е изграждан през 70-те години на миналия век, казаха от “Софийска вода” пред “Труд”. Екип на фирмата веднага отишъл на мястото на инцидента, но работниците не дали гаранция за колко време ще успеят да се справят с аварията, обясниха от пресцентъра на концесионера. Колекторът събира канализационните води от част от квартал “Полигона”, “Младост” (от 1 до 4) и част от “Дружба 2”.

Бул. “Брюксел” бе ремонтиран основно преди четири години. Тогава обаче едва ли пътните фирми са стигали до колектора.

Промени на 4 натоварени автобусни линии

Четири автобусни линии променят маршрутите си САМО в посока летището и жк “Дружба” до отстраняване на аварията. Става дума за автобусите с номера 84, 88, 204 и 604.

Линии 84, 204 и 604 ще слизат от “Цариградско шосе” на кръговото на 4-ти километър и ще продължават към зала “Арена Армеец”. Когато стигнат кръстовището с трамвайната линия, ще завиват надясно и ще продължават съответно към летището и “Дружба”.

Автобус 88, спускащ се от “Младост”, ще се качва на “Цариградско шосе” в посока центъра, ще слиза на кръговото на 4-ти километър и ще продължава по същия маршрут.

В обратната посока няма промени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини