Мис Чае шукарие 2015 ще става тв журналистка

Абитуриентка от столичното 109-о СОУ бе избрана за Мис Чае шукарие 2015 в конкурса, който се проведе в сърцето на най-големия етнически квартал у нас - Столипиново в Пловдив, навръх Международния ден на ромите. 19-годишната дванадесетокласничка Силвия спечели първото място в конкуренцията на още 6 млади момичета от танцов ансамбъл “Шукарите”, дошли специално за конкурса в града под тепетата от София.

Красавицата Силвия покори журито и публиката не само с чар и красота, но и с уменията си в екзотичните танци. Силвия не смята да става професионална кючекчийка и не бърза още да се омъжва, а се стяга за кандидатстудентските изпити по журналистика в Софийския университет. “Искам да стана тв журналистка и звезда”, разкри мечтите си миската.

Конкурсът и празникът в Столипиново навръх 8 април се провежда за 20-и пореден път, а негов организатор е фондация “Рома” с председател Антон Карагьозов. Общинският съветник от ДПС и екипът му стартираха навръх Международния ден на ромите проект за превенция на бракове между непълнолетни под надслов “Не на ранната женитба” и раздаваха ключодържатели и химикали с логото на кампанията. Ромският лидер призна, че въпреки многобройните инициативи и проекти в Столипиново около 60-70% от децата в квартала минават под венчило още докато са между 13 и 15 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица