Опасен вятър в 3 области

Жълт код е обявен за 9 април в 3 области на Източна България заради силен вятър, предаде БГНЕС.

Кодът е в сила за областите Варненска, Бургаска и Добричка. Там ще духа силен вятър от север-североизток, със скорост 15-20 м/с, на места с пориви до 24 м/с. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. Превалявания от дъжд ще има главно в следобедните часове в източната половина от страната. Ще духа умерен, в Източна България и Рило-Родопската област и силен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – между 9° и 14°.

Над планините облачността ще е значителна. Билата и върховете често ще са в облачния слой с мъгла. Главно в следобедните часове ще превали дъжд, над 1300-1400 метра, преминаващ в сняг. Ще е ветровито, със силен, по билото на Стара планина и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, а на 2000 метра около минус 4°. По Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места в следобедните часове със слаби превалявания. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони