Радев за сливането на НАП и Митници: С една неправилна реформа ще спрем локомотива, тръгнал напред

Не можеш да щракнеш с пръсти и тези две агенции да ги направиш една. Там трябват анализи, оценки за въздействието. Това коментира пред бТВ бившият министър на финансите Муравей Радев по повод ултиматума от страна на Борисов да слее НАП и Агенция „Митници“.

Тази година приходите в бюджета са 3 пъти повече от миналата година. Затова казвам тези 2 структури са отговорни за приходите и ако направим една неправилна реформа, можем да спрем този локомотив, който е тръгнал напред, категоричен бе Радев. „Г-н Борисов обобщава нещата, той е силен в това, аз анализирам. Той е силен в тези алегории“, обобщи бившият финансов министър.

Като „едно добро начало“ определи Муравей Радев събитието в новите 3-ма обвиняеми за аферата КТБ. „Няма как един човек, ако ще и гениален да е той, до постигне сам това с КТБ без институционална и политическа помощ“, на мнение е той.

Държавните мъже дано да я имат сега тази мъжественост, защото миналата година явно я нямаха и позволиха да се фалира банката, отбеляза бившият министър на финансите от кабинета на Иван Костов. Аз бих призовал Цветан Василев да си отвори устата и да каже кои са виновниците, а не да плаши отдалеч, каза Муравей Радев.

За идеята финансовият министър да спира сделки за 2 дни, Радев изтъкна: „Паника е това. Финансовият министър имаше това право от мое време и аз съм спирал сделки за 3 дни. Финансовият министър може да спре изплащането на една сделка при съмнение за изпиране на пари“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес