Избраха новите зам.-шефове на Сметната палата

Народното събрание попълни състава на Сметната палата, като избра двама заместник-председатели и двама членове. Освен председателя Цветан Цветков, във върховния одитен орган влизат още неговият съперник за поста Горица Грънчарова и Тошко Тодоров. За членове на Сметната палата парламентът избра Георги Иванов - номиниран от Института за вътрешните одитори в България и Емил Евлогиев - номиниран от Института на дипломираните експерт-счетоводители, предаде БГНЕС.

Изборът на новия състав на одитния орган се наложи след поредната промяна в закона за Сметната палата, осъществена от 43-ото Народното събрание. Преди две седмици Цветан Цветков бе избран за председател. Цветков беше номиниран от ГЕРБ и Реформаторския блок, а новият зам.-председател Горица Грънчарова бе издигната от Патриотичния фронт.

"Управляващото мнозинство "4+" иска да си осигури един послушен одитен орган - не ни убедихте, че той ще бъде безпристрастен, независим или професионален. Дискредитирахте го предварително с една абсурдна и смешна процедура", обяви по време на кратките дебати Мая Манолова. Тя каза за пореден път, че смяната на състава на Сметната палата е едно чисто политическо упражнение, за бъде подчинено на новото управляващо мнозинство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини