Обама посети музея на Боб Марли в Кингстън

Барак Обама, който е първият американски президент на посещение в Ямайка от 1982 г., посети музея на легендарния реге изпълнител Боб Марли в столицата Кингстън, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

При пристигането си Обама прие поздравите на дълга редица посрещачи, сред които беше и премиерът Порша Симпсън-Милър, който беше прегърнат от американския гост. След това хеликоптер взе Обама от летището. След кратък престой в хотел, американският президент се отправи към музея на Боб Марли, разположен в бившия дом на легендарния музикант. Придружаван от свои подчинени, сред които и съветника по въпросите на националната сигурност Сюзан Райс, Обама се разходи набързо из музея. "Още имам всичките му албуми", бил чут да казва президентът, докато разглеждал стена с известни плочи и награди на Марли. Музикантът, превърнал се в символ на Ямайка, почина през 1981 г. от рак във Флорида. Музеят е голяма къща, чиито стени са боядисани в червено, зелено и жълто, а отпред сред палмови дървета е поставена статуя на музиканта, изобразяваща го свирещ на китара.

Когато Обама влизал в музея със своя гид, от високоговорителите звучала песента "One Love".

В програмата на президента е участие в среща на регионалния блок CARICOM, на която е възможно да предложи алтернатива на евтиния венецуелски петрол заради споровете на Вашингтон с Каракас. След това му предстои среща с премиера на Ямайка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят