ДПС обмисля вот на недоверие срещу кабинета

ДПС обмисля да внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради сектор "Здравеопазване". Причина за това са промените в Закона за здравното осигуряване, но преди да предприемат такива действия, ДПС ще изчакат да видят дали парламентът ще приеме поправките на Петър Москов на второ четене. Това обяви на брифинг в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, предаде БГНЕС.

"Не изключваме първият вот за недоверие да е именно традиционният за последните десетилетия – за здравеопазване. Това е въпрос на консултация с други политически сили. Ние не бихме депозирали такива действия, преди да видим какво ще се случи на второ четене. Ще отворим опции към всички политически сили, които се интересуват от темата здравеопазване и имат държавно отговорно поведение", коментира Кърджалиев.

Още в края на миналата година от ДПС стартираха подписка за вот на недоверие към кабинета заради Петър Москов. Тогава те не получиха подкрепа от други групи, защото аргументите им бяха насочени не към политиката на правителство, а изцяло към самия Петър Москов и негови изказвания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини