Цацаров: Няма информация за броя на хората, които са били на работа в срутилия се хотел

Няма никаква сигурна информация за броя на хората, които са били на работа в срутилия се хотел в комплекса „Слънчев ден". Това съобщи пред журналисти във Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров, предаде Дарик.

По думите му има сериозни съмнения относно законността на строителния режим. Към момента обаче приоритет на работещите на място екипи са аварийно-спасителните работи.
Като изключително тежка авария определи ситуацията в комеплекса „Слънчев ден" главният прокурор Сотир Цацаров:

"Формира се екип от следователи, едновременно с това се извършва оглед на място. Съвместно с органите на МВР основната дейност и на прокуратурата в момента е урточняване броя и кръга на лицата. Липсват към момента каквито и да е писмени данни относно броя лица, които са работили на обекта. Пристъпва се към уточняване на това дали има още лица, които може да са сред руините, на базата на показания на техни близки".

Цацаров допълни, че разследващите екипи извършват проверки на дейността на строителната фирма заради съмнения за сериозни законови нарушения:

"В момента следователи ще осъществяват необходимите действия на всички, които по веригата са работили на този строеж - дали има въобще действия, които са в съответствие със закона".

Цацаров коментира и последното развитие на казуса "КТБ". По думите му кръгът от обвиняеми по случая се разширява. Дали управителят на БНБ Иван Искров ще бъде привлечен като обвиняем по случая обаче, главният прокурор не пожела да каже категорично.

"Не оневинявам и не предричам съдбата на управителя на БНБ Иван Искров. Но отчитайки конструкцията на Закона за БНБ, той дава самостоятелност на банковия надзор - такава, с каквато малко банки разполагат - поне според мен, не претендирам, че съм финансист. Банковият надзор е автономна държава в държавата", каза още Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини