Моци се размина само с един мач наказание, излиза в следващия двубой

Козмин Моци се размина само с един мач наказание и 300 лева от Дисциплинарната комисия на БФС за каратисткия си удар срещу армееца Николич. На заседанието на Дисципа всички членове на съдийската бригада от двубоя Лудогорец – ЦСКА са дали обяснения за ситуацията, при която Моци извърши тежко нарушение.

Моци вече пропусна двубоя на Лудогорец с Левски за Купата на България, така че реално изтърпя наказанието си.

Председателят на комисията Юри Кучев заяви, че според експертния доклад е налице груба игра с прекомерна сила в случая с футболиста на Лудогорец. Комисията счита, че нарушението трябва да се накаже с червен картон.

„Съдийската бригада не е успяла да види какво се случва в конкретната ситуация. Не е имало съдия, който да е видял ситуацията по време на мача. След това реферите са гледали видео запис и всички са категорични, че има нарушение за червен картон. На място ситуацията не е била видяна, за да могат да санкционират на място. След самата среща при гледането на видео записа съдиите са констатирали нарушението за червен картон. В резултат от тези обяснения се налага наказание. Всеки си има позиция и затова ще качим на сайта обясненията на съдийската бригада. Не желая да коментирам може ли да се види, не може ли, това не е работа на Дисциплинарната комисия“, обясни Юри Кучев.

Наказанието на Козмин Моци е една среща спиране на състезателните права и 300 лева глоба за груба игра.

„Взимаме абсолютно адекватно решение. Мисля, че решението и позицията ни като комисия беше изключително адекватно на фона на това, което се случи. Ние не действаме по дисциплинарния правилник на Испания или Англия, а по българския. Българският дисциплинарен правилник предвижда такова наказание“, каза още Кучев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт