Радан Кънев призна: Нарушавал съм забраната за пушене на закрити места, трябва да бъда наказан

Радан Кънев призна, че е нарушавал забраната за пушене на закрити места. Признанието му бе провокирано от снимка, публикувана от "България без дим", на която ясно се вижда, че политикът пуши в заседание. 

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок публикува в профила си във фейсбук следното обръщение:

На вниманието на "България без дим":

Уважаеми съмишленици,
Във връзка с Вашето открито писмо, отговарям публично на поставените въпроси:
Действително, през месец Януари 2015г., по време на заседание на организационния отдел на ДСБ с щаба на партията в град Добрич, пуших в закрито помещение в града - ресторант, част от който ни беше любезно предоставена за целта. Снимката, с която разполагате, е автентична - тя е направена от служител на ДСБ, а впоследствие публикувана в социалните мрежи и в онлайн медии.

Фактът, че става дума за работна среща, по никакъв начин не оневинява нарушението ми, за което публично - пред Вас и медиите - поемам своята отговорност. Това не е единственото правонарушение, което съм извършил през живота си, макар може би да е най-тежкото. Именно защото никога не съм се мислил за съвършен и знам, че всеки понякога се поддава на своите слабости, винаги съм държал на налагането на строги правила и поддържането на ефективни и независими контролни органи. Още след публикуването на снимката в медиите преди седмица, помолих екипа на министър Москов да сезира РЗИ-Добрич за извършеното от мен нарушение. Днес изпратих до РЗИ нов сигнал, в който описвам нарушението и моля санкция да бъде наложена на мен лично, а не на собствениците на заведението, които в случая не носят никаква отговорност, освен че ни предоставиха обособено помещение за провеждане на срещата.

Надявам се, че контролните органи ще успеят да изпълнят задълженията си и да наложат санкция въз основа на извършеното от мен признание. В противен случай съм готов да предоставя сума, равна на предвидената от закона глоба, на организация, която се бори с тютюнопушенето сред подрастващите. Най-малкото защото искрено се надявам синът ми да не наследи този порок...

Независимо от широко отразената проява на личните ми слабости, оставам привърженик на законодателната забрана за пушене в закрити помещения и
искрено Ваш,
Радан Кънев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица