Никола Анастасов - най-свежата закачка в “Убийство в експреса”

Няма никакво значение на колко години си. Когато си голям актьор, си оставаш такъв, дори да си почти на 83. Доказа го и Никола Анастасов във вторник на премиерата на ”Убийство в експреса” от Габор Гьоргеи в Сатиричния театър. С постановката на Петър Денчев бе отбелязан 58-ият рожден ден на трупата и 60-те години, които Анастасов е преживял на театралната сцена.

Потракващ влак, купе, в което местата заемат случайни спътници. Невротичен мъж едва издържа да награби любовницата си. Тя пък е излъгала мъжа си и е хукнала към някаква вила в гората. Появява се и младичка хубавелка, която също се оказва любовница на невротика, и се заформя ”влаков триъгълник”. Кавгите им спира възрастна двойка, но за кратко. Защото разприте са заради... труп. Един от всичките изглежда е удушил нещастника, но всеки отрича. Май е най-добре да офейкат!

Да офейкат, ама не става! Влиза още един, току-що излязъл от затвора очилатко, който внезапно се сдобива с възможността да си отмъсти за невинно пропилените години зад решетките. Да си отмъсти, но и това не е лесно... Всеки има своята (не)морална причина да бъде лош.

80 минути препирни, в които ветеранът Никола Анастасов е най-свежата закачка. Никой не стои на сцената като него - леко, без напъни и преиграване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура