Тъст: Убих зетя, защото изпиваше пенсията на дъщерята

Обвиненият в убийство пенсионер Анастас Стайков (67 г.) остава в ареста. Това реши Хасковският окръжен съд.

В сряда Стайков умъртвил 51-годишния Жельо Колев в семейния им апартамент на улица "Драгоман" в Хасково. И двамата били пияни, когато възникнал спор как да си поделят пенсията на Делка. Тя е дъщеря на Анастас и живеела на семейни начала с Жельо. По-възрастният мъж халосал със стол зетя си и после забил кухненския нож до дръжката в гърба на жертвата.

"Съжалявам, че извърших такова нещо. Той ме принуди. Убих го, защото постоянно изпиваше парите на дъщеря ми", каза Стайков пред Темида.

На заседанието стана ясно, че Анастас се води на отчет в местната лудница. Диагнозата му е органично разстройство на личността. Лежал за последно през м.г., но после не се явявал на контролните прегледи. Според специалистите обаче е вменяем и може да бъде съден.

"Цялата агресия на клиента ми е била насочена само към жертвата. Моля, да му бъде наложена по-лека мярка, защото дразнителят му вече го няма", пледира адвокат Добри Рангелов.

"Ако бъде освободен от следствения арест, Анастас Стайков ще продължи да пие. В нетрезво състояние той става агресивен и опасен за околните", каза прокурорът Розалин Трендафилов. Дежурният съдия Филип Филипов прие доводите на държавното обвинение и остави Анастас в килията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право